Rijksoverheid - Bandencheck

2022-12-22

NOISE en MacLoud ontwikkelden de radiocommercial Bandencheck van de Rijksoverheid, die sinds een aantal weken een hit is bij ochtendshow SLAM!

De radiocommercial is gebaseerd op een aanstekelijk ritme. Hier overheen spreekt voice over Jurjen in een mix van rap en spoken word een serie zinnen uit die allemaal rijmen op het woord check. Samen met luisteraars startte DJ Martijn La Grouw een zoektocht naar de makers en de stem achter de commercial. Het ochtendprogramma Early Birds besteedde er een week lang dagelijks aandacht aan. Waar komt de spot vandaan? Wie zitten erachter? Welke stem horen we hier?

Slam FM DJ’s starten speurtocht naar de makers van een reclamecommercial.

Team Early Birds; Martijn, Frederique en Megan worstelen zich normaal gesproken door de commercial-blokken heen. Één commercial in het blok springt er echter voor ze uit; de DJ’s “gaan lekker” op de commercial van de bandencheck. Nu er ook nog een een kerstversie is en luisteraars ook enthousiast blijken te zijn, besluiten ze op zoek te gaan naar de makers.

Via de campagneleider Bandenspanning van het Ministerie komen ze uiteindelijk bij de makers.

Luister hier de zoektocht:

Ook nam SLAM! er – met dezelfde voice over – een eigen variant van op.

Client by Ike de Rooij Creative by Robin Zuiderveld Agency by Arlette van Vliet Music by Wouter D. Snel Voice by Jurjen van Loon Audiopost by Robin Schlösser